Her er det bedste af det bedste. Det kan bruges til at spice alt op – fra brændte mandler, til dressinger, marrinader, saucer og som tilbehør til ostebordet og genialt i en sandwich.

Jeg bruger altid habanero chili – hvis jeg kan. De har meget mere aromatisk smag end andre. Men hold k…. hvor er de stærke. Så brug gummihandsker – og pas på, når du smager til!!

Her har du ingredienserne i pestoen, som du dog selv må smage til – indtil den har den helt rigtige balance mellem det syrlige, det søde, det salte og hvad ved jeg :o)

Chili: Habanero chili (5 – 20 stk… kommer an på om du er mand eller mus)

Grønt: En lille håndfuld persille, eller koriander, eller timian

Sødt: En lille håndfuld tørrede abrikoser eller lyse rosiner

Aromatisk: En spiseske nødder (gerne saltede): Peanut, cashew eller mandler

1 – 2 fed hvidløg

Syrligt: Reven skal af en citron – og smag senere til med saften

Olie: 2 dl af den aller bedste olivenolie eller en smagsneutral (vindruekerneolie)

Derudover kan du tilføje reven ingefær og lidt ristet sesam olie, hvis du vil give den et asiatisk præg.

Det hele blendes og smages til med citronsaft og salt. Den kan holde pænt længe i køleskab, hvis den bevares dækket med olie. Og er den meget stærk, kan du undervejs føje ny olie til – så strækkes den m e g e t længe.